35,5667$% 0.39
36,6433€% 0.07
43,3814£% -0.08
3.098,87%0,19
2.708,34%-0,26
9.943,20%0,78
3649094฿%3.54933
Türk bilim insanları, koronavirüse yönelik bilimsel çalışmalarıyla takdir toplamaya devam ediyor. Daha önce de birçok kez ünlü yayınların kapak ve manşetlerine konu olan Dr. Türeci ve Prof. Şahin, bu kez dünyanın en prestijli haber dergilerinden biri olan ve ABD’de yayımlanan TIME dergisinin “The Year Ahead” adlı 2021’in özel yılbaşı sayısında “Aşı Devrimi” manşetiyle kapakta yer aldı.
Almanya’nın en büyük ilaç firmalarından BionTech’in kurucu ortakları olan Şahin ve Türeci ABD’li Pfizer şirketiyle ortak geliştirdikleri Kovid-19 aşısın ile dünya gündeminin bir numarası haline geldi. Çift, sık sık bilimsel çalışmalarıyla gündeme gelirken koronavirüs salgınıyla mücadelede en önemli isimler olarak takip edilmeye başlandı.
Çift, birçok ülkede yaygın olarak kullanılmaya başlayan Şahin ve Türeci’nin mucitleri olduğu Pfizer-BionTech aşısı ile tüm dünyada tanınıyor.
Almanya’da haftalık olarak yayınlanan Der Spiegel, koronavirüse karşı aşı geliştiren iki bilim insanı, BioNTech yöneticileri Dr. Özlem Türeci ile Prof. Dr. Uğur Şahin’e yeni yıldaki ilk sayısının kapağında yer vermişti.
The Times ve The Guardian, Şahin ve Türeci’nin Kovid-19 aşısı yarışında daha köklü rakipleri geride bıraktığını öne çıkararak, çiftin, bu sonbaharda Almanya’daki en zenginler listesinde 93’üncü sırada olduğunu açıklamıştı.
İngiltere’de yayımlanan Financial Times gazetesi, Uğur Şahin ve Özlem Türeci hakkında, “Çift, bir yıldan kısa bir sürede Kovid-19 aşısı geliştirerek olağanüstü bilimsel ve ticari başarı elde etti” ifadesi kullanarak çifti “Yılın kişisi” seçmişti.
Kaynak: QHA
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.