Site icon Yeni Sayı

Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı: Kırmızı il sayısı 58’e çıktı!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yeni koronavirüs risk haritasını duyurdu. Bu kapsamda, risk haritası kırmızıya bürünürkenkırmızı statüdeki il sayısı 17’den 58’e çıktı. Toplantıda alınan karar gereği, Cumartesi kısıtlaması ülke çapında geri geldi ve Ramazan ayında toplu iftar ve sahur programlarının yapılamayacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün Kabine Toplantısı yapıldı. Saat 16.00’da başlayan toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınına ilişkin tedbirler, ekonomi ve dış politika konularına ilişkin değerlendirme yaptı. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, koronavirüs salgınına ilişkin yeni tedbirleri açıkladı.

MERAKLA BEKLENEN KABİNE TOPLANTISI SONA ERDİ: TÜRKİYE KIRMIZIYA BÜRÜNDÜ

Koronavirüs tedbirlerine uyma konusunda vatandaşların daha fazla dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, aşılama çalışmalarının vaka, hasta ve yoğun bakım rakamlarında azalmaya etki ettiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı, vaka, hasta ve vefat sayısındaki artış nedeniyle mevcut uygulamaları gözden geçirmeye mecbur kaldıklarını ifade etti.

TÜRKİYE’DE KIRMIZI İL SAYISI 58’E ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de daha önceki kabine toplantısı sonrasında açıklanan kırmızı renkteki il sayısının 17’den 58’e çıktığını bildirdi. Ayrıca Erdoğan, Cumartesi kısıtlamasının ülke çapında geri geldiğini duyurdu.

RAMAZAN AYI BOYUNCA HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA SINIRLAMASI UYGULANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayında alınacak olan tedbirleri de belirtti. Erdoğan, “Çok yüksek riskli grubu teşkil eden kırmızı kategorideki illerimizin sayısı, nüfusumuzun yüzde 80’ini teşkil eden 58 şehre ulaşmıştır. Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek. Bu mübarek ay boyunca, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacaktır.” dedi.

(QHA)

Exit mobile version