DOLAR

35,5675$% 0.39

EURO

36,6331% 0.05

STERLİN

43,4042£% -0.04

GRAM ALTIN

3.091,75%-0,04

ONS

2.704,49%-0,40

BİST100

9.935,52%0,70

BİTCOİN

3630515฿%3.13764

a
  • Yeni Sayı
  • Dünya
  • ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Volodımır Zelenski ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Volodımır Zelenski ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Volodımır Zelenski ile görüştü
0

BEĞENDİM

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bugün resmi ziyaretle Ukrayna’ya gitti. Ziyaret kapsamında Blinken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenski, Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba ile görüştü.

ABD ile Rusya arasındaki gerginlik sürerken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Ukrayna’da temaslarda bulundu. Ziyarete Ukraynalı mevkidaşı Dmıtro Kuleba ile görüşerek başlayan Blinken, daha sonra Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenski ve Ukrayna milletvekilleriyle görüşme gerçekleştirdi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken, görüşme sonrasında ortak basın toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Zelenski, “Topraklarımızın işgali, Kırım’ın yasa dışı ilhakı konuları dışında Kuzey Akım 2 boru hattı konusunu ele aldı.” ifadelerini kullandı.

BİDEN, KIRIM PLATFORMUNA DAVET EDİLDİ

Kuzey Akım 2 konusunun Ukrayna için “hassas” bir konu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, Avrupa’da bu konuda farklı görüşlerin var olduğu söylerken, “Fakat bu konuda ABD ile aynı görüşe sahibiz.” ifadelerini kullandı. Ayrıca Zelenski, Blinken ile Ukrayna’daki reformları, ABD’nin Ukrayna’ya verdiği askeri ve mali desteği, Karadeniz ile Azak Denizi bölgelerindeki güvenlik durumu ele aldıklarını bildirdi. Bununla birlikte Zelenski, Blinken’i Kırım Platformu Açılış Zirvesine davet ettiğini ve Kırım Platformu davetinin ABD John Biden’a iletildiğini söyledi.

“UKRAYNA’NIN RUS SALDIRGANLIĞINDAN KORUNMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Öte yandan basın konferansında konuşan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, “Cumhurbaşkanı ile Rusya tarafından Ukrayna’ya yönelik gelen tehditler hakkında konuştuk. Bu eylemleri çok dikkatli izliyoruz… Şu an Ukrayna sınırında 2014 yılından beri en büyük Rus askeri yoğunluğunun olduğunu var olduğunu görüyoruz…Ortaklarımızla birlikte, Ukrayna’nın ülkesini Rus saldırganlığından koruyabilmesi için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kuleba ile yaptığı görüşmede ise Blinken, ülkesinin Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği desteği bir kere daha doğruladı.

Kaynak: QHA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.